Cum alegem un purificator?

Alegerea unui purificator de aer poate fi o incercare dificila avand in vedere variatia de modele, functii, firme si pret. De ce trebuie sa tinem seama atunci cand achizitionam un purificator de aer?
Pentru a evalua performanta si a face alegerea corecta a unui purificator de aer, trebuie sa se ţina seama de urmatoarele lucruri:

Cantitatea de aer tratata de aparat

Daca volumul de aer procesat este mic, iar purificatorul va fi utilizat intr-o incapere de volum mare, atunci acesta se va dovedi ineficient.

Functia de ionizare!

Cand un purificator de aer are si functie de ionizare, atunci filtrarea aerului este mai buna si produce un aer proaspat in incapere. Ionizatoarele si purificatoarele de aer cu ionizare pot uneori emite uneori mici cantitati de ozon (daca nu sunt instalate sau intretinute corect), acesta fiind un iritant pulmonar! Expunerea pe timp îndelungat la concentratii foarte mici de ozon poate produce leziuni ale tesutului pulmonar, avand consecinte grave asupra sanatatii!

magazine blackfriday

Costurile de intretinere a aparatului

In special trebuie avute in vedere costurile de intretinere a filtrelor, care pot fi insemnate. Atunci cand cumparati un purificator trebuie luate in considerare si aceste costuri. Un aparat foarte ieftin la achizitie poate avea costuri de intretinere foarte mari, nefiind rentabil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *