Cele mai bune purificatoare de aer, recomandari iulie

purificator aer poluat

Cand vorbim despre poluarea aerului, ne gandim in primul rand la poluarea aerului exterior. Poluarea nu este doar exterioara, ci si de interior, si poate sa-ti afecteze in mare masura sanatatea.
Calitatea proasta a aerului din interiorul locuintei (mucegai, bacterii, praf, impuritati, alergeni etc) este asociata cu probleme de sanatate pe termen mediu si lung, cauzate in principal de agentii patogeni din spatiul inchis.

Exista numeroase afectiuni care sunt influentate de starea aerului din locuinta, printre acestea enumeram, astmul, alergiile, tulburari respiratorii diverse, oboseala accentuata etc

Chiar si somnul este influentat de poluare! Nimic nu se compară cu un somn linistit si odihnitor, calitatea somnului depinzand in mare masura de aerul din incapere, vezi The influence of the indoor environment on sleep quality.

purificatoare aer

Cu totii stim ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, asa ca, daca vrei sa iti imbunatatesti starea de sanatate si somnul, trebuie sa iei in calcul purificarea aerului din locuinta.

Pe langa metodele naturale pentru purificarea aerului din interior(plante, uleiuri esentiale, cristale cu sare etc), se pot utiliza si aparatele de purificare a aerului.

Cum functioneaza un aparat de purificare a aerului?

Pe scurt, principiul este asemanator cu cel al aparatului de aer conditionat.
Purificatoarele de aer curata aerul din casa tragandu-l in interior cu ajutorul unui ventilator.
Apoi, aerul trece printr-o serie de filtre (filtru de carbon activ, HEPA sau salin), ca intr-un final, sa fie expulzat complet curatat in incapere.

Cum alegi un purificator de aer?

Exista foarte multe variante de purificatoare de aer din care sa alegi, ieftine sau scumpe, profesionale. Unele ofera, in plus si functia de umidificare a aerului sau aroma terapia.

Principalele specificatii de care trebuie sa tii cont sunt: suprafata incaperii, filtrele si nivelul de zgomot, fiind de preferat un aparat cat mai silentios pentru a nu te deranja in timpul somnului. In acest articol poti citi mai detaliat despre cum sa alegi un purificator de aer bun.

Purificatoare de aer, recomandari

Daca ai in calcul sa iti cumperi un purificatir de aer online si nu esti hotarat ce sa alegi, mai jos iti prezentam cateva din cele mai populare aparate pentru purificarea aerului:

Purificator aer Airvax Marea Britanie

Purificator de aer Airvax, este produs de renumitul brand Maeco din Marea Britanie si ofera protectie sporita impotriva particulelor de praf foarte fine, virusilor si a alergenilor, mucegaiului, fumului de tutun, gazelor de esapament etc

Purificator aer Airvax Marea Britanie

Datorita filtrului incarcat electrostatic, elimina din aer si retine toate particulele poluante, dovedindu-se foarte eficient impotriva alergilor, rinite alergice.

Aparatul este foarte silentios, iar consumul electric este redus la numai 5W/ora!
De mentionat, durata maxima de viata a filtrului, care este 3 ani.

Comparativ au alte aparate de purificat aer profesionale cu preturi de 4-500 Euro, purificatorul de aer Airvax, se poate cumpara online in acest moment la pretul de 799 lei, avand de o reducere de 319 lei.

Pe total, raportul calitate / pret al acestui aparat este foarte buna, iar mai multe detalii despre aparat puteti gasi aici.

Purificator de aer Philips AC2887/10

Un aparat usor si foarte selentios din gama Philips, dotat cu un sistem de filtrare foarte avansat. Aerul va fi mai usor de respirat, deoarece aparatul are 3 setari automate de purificare: un mod general, un mod extrem de sensibil pentru alergeni si un mod foarte puternic pentru bacterii si virusuri.

 Purificator de aer Philips AC2887

Este foarte simplu in utilizare. Are regim de noapte la care ventilatorul se seteaza la minim aincat nu-l auzi deloc. Foarte utile sunt si indicatorul care iti afiseaza in timp real calitatea aerului din interior sau alerta de care te informeaza atunci cand este momentul sa inlocuiesti filtrul.

Philips AC2887/10 se poate cumpara online in acest moment la pretul de 1299 lei, beneficiind de o reducere de 400 lei.

Per total un produs foarte bun care merita investitia facuta! Mai multe detalii despre aparat puteti gasi aici.

Sursa foto: aici

Tu ce purificator folosesti?

Spune-ti parerea si ajuta-i si pe altii sa aleaga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *